Pyszne i zdrowe ciastka. Sprawdzą się w pracy jako szybka
przekąska lub jako deser do popołudniowej kawki.
Ciasteczka z płatkami, kakao i bakaliami
1,5 szklanki płatków orkiszowych
1 szklanka płatków jęczmiennych (płatki mogą być dowolne)
półtorej szklanki mąki (wymieszałam pszenną i razową)
1/4 szklanki brązowego cukru
2 łyżki kakao
2 jajka
100 g roztopionego masła
pół łyżeczki proszku do pieczenia
garść żurawiny suszonej
garść orzechów pecan
1. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Wbić dwa
jajka, wymieszać, dodać roztopione masło.
2. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.
3. Masę wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Formować kształt ciasteczek.
4. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz