piątek, 28 czerwca 2019

Sałatka z pieczonymi pieczarkami i groszkiem

Prosta baza, którą pieczemy na jednej tacy. Mieszanka świetnie komponuje się z rukolą, ale można ją połączyć też z makaronem lub ryżem. 






  1. 500 g pieczarek oliwa sól pieprz upiec w 200 stopniach przez 20 minut. Po 10 minutach przemieszać.
  2. Dodać cebulkę pokrojoną cienko, posiekane 2 ząbki czosnku, skórkę startą z jednej cytryny i szklankę mrożonego groszku. Piec jeszcze 5 minut.
  3. Dodać natkę pietruszki lub kolendrę oraz 3 łyżki parmezanu. Odstawić do ostygnięcia.
  4. Podawać na rukoli.
  5. Polać sosem: łyżka musztardy Dijon, łyżka miodu, sok z połowy cytryny, oliwa, sól, pieprz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz